Vegetáriánus vagy vegán? Nem mindegy!

Táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és biotermék-bemutatókat is kínál az idei Vegetáriánus fesztivál,szeptember 8-án és 9-én Kőbányán. Azt is megtudhatják, hogy mi a különbség a vegetáriánus és a vegán étrend között. 

Akik elmennek, azt is megtudhatják a szakemberektől, hogy a vegetáriánus és a vegán étrend milyen hatással van az egészségre, de recepteket is kipróbálhatnak, kóstolókon vehetnek részt.
A meghívott vendégek előadásain szó lesz a 70 évvel ezelőtti és a mai elkészítési és felhasználási módszerekről, de a fűszerek és gyógynövények gyógyászati előnyeiről is.

forrás: Pixabay


Vasárnap a mindennapi vegán étrend kialakításához kaphatnak segítséget az érdeklődők, de a testi-lelki-szellemi folyamatok megismerésének fontosságára is felhívják a figyelmet a szakértők.

forrás: Pixabay


A környezettudatos szemléletű családi rendezvényen szó lesz még a gyermekek egészséges táplálásáról, a gluténmentes étrendről, valamint a környezetvédelem és a vegetarianizmus összefüggéseiről is.
A két nap alatt az előadások mellett lehetőség lesz természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, a “főzőszobában” pedig a fesztivál teljes ideje alatt vegetáriánus és vegán ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók.

(MTI)