Különleges tortát készített – ezzel jutott ki a milánói Torta Szépségverseny világversenyére a Veszprém megyei cukrász

  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Reichert Míra 2018-ban megnyerte a Cake Designers versenyt, ezért ő utazik Milánóba az idén októberben, a Torta Szépségverseny világbajnokságára. A fiatal cukrász a veszprémi Kokó Cukrászdában dolgozik.

A 2018-as Cake Designers versenyre Pintér Zsolt cukrászdatulajdonossal közösen készítették el a versenytortát, amely egy lófejet ábrázolt – ezzel jutottak ki a világbajnokságra.

Reichert Míra és a győztes tortacsoda
forrás: nagyvazsonyma.hu

Reichert Mira a megyei lapnak adott egy hosszabb interjút, amelyben elmondta: eredetileg festőművésznek készült, művészeti szakgimnáziumban tanult. Aztán a kislánya születésnapjára készített egy tortát – katicás sütemény volt -, és jól sikerült. Ezután ez lett a hobbija: különös, szép tortákat sütött. Eldöntötte: cukrász lesz.

Később jelentkezett a Kokó Cukrászdába – bár akkor még csak tanulta a szakmát, de felvették.

Általában állatokat, embereket, történeteket szeret ábrázolni tortáival. A tárgyak, műszaki dolgok nem vonzzák. Arra törekszik, hogy minél kevesebb idegen anyagot használjon: ha nem muszáj, nem használ pálcikát vagy drótokat a merevítéshez. Amit lehet maga old meg. Míra jól hasznosítja a művészeti iskolában szerzett tudását: de már nem fest vászonra, hanem csak tortákra.

forrás: Kokó Cukrászda facebook oldala

A Hortobágyi lovas tortájára a legbüszkébb, amellyel kiharcolta a részvételt a világbajnokságra, amelynek a témája a művészet és a tradíció hazánkban.

„Azt gondolom, hogy ennél jobb nem is lehetne, mert eddig is ebben a témában mozogtunk, és a magyaros témák már sok versenyen előkerültek. Sok gondolatom van, de még nem állt össze véglegesen, hogy mit készítsek. A főnököm, Pintér Zsolt cukrászmester is segít majd ebben, mert sokat jelent számomra az ő véleménye, és ketten jól összedolgozunk.” – mondta a veol.hu-nak adott interjúban.

(forrás: veol.hu, nagyvazsonyma.hu)


  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •