Így él most az egykori Megasztáros

 •   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Azt lehet, hogy kevesebben tudják, hogy Talán Attila, az egykori Megasztáros versenyző kettős állampolgár – édesanyja Németországban él, így sok időt tölt ott is, és itthon is. Azt mondja: bármilyen messze utazik is az ember, mindig kiderült, hogy otthon a legjobb – ő pedig Magyarországot tartja otthonának. Szeptemberben a dunakeszi repülőtéren lép fel egy fesztiválon, aztán az Arénában hallhatják a rajongók Radics Gigi koncertjén, ahol egy közös dalt adnak majd elő. Interjú Talán Attilával.
Mi történt veled a Megasztár óta?

Ebben az időszakban rengeteg munkánk érik be – hihetetlenül sokat dolgoztunk a 2012-es Megasztár óta. Azóta Németországban megjelent egy nagylemezünk, amely persze online felületen elérhető, de a konkrét CD-t a németországi lemezboltokban, hipermarketekben lehet megvásárolni. Ez hatalmas öröm számomra.

Talán Attila
Talán Attila / Fotó: ORSZÁGKÉP
Hirdetés

Édesanyám Németországban él, én kettős állampolgár vagyok, és mindig is azt terveztem, hogy ott is szeretném megmutatni magam. Éppen ezért jelentkeztem egy német tehetségkutatóba is 2016-ban. Hatalmas produkció volt, öt országból – Ausztriából, Svájcból, Németországból, Luxemburgból és Hollandiából – jelentkeztek a versenyzők. Rengetegen voltunk – hihetetlenül színes volt a társaság. Jamaicán volt a végső megmérettetés, mielőtt az élő show elindult volna. Úgy gondolom, emelt fővel távozhattam a versenyről, mert a sok ezer jelentkező közül a legjobb 24-be bekerültem. Ez óriási dolog volt. Azt gondolom, ennek volt az eredménye az, hogy kiadhattuk a lemezünket Németországban.

Talán Attila
Talán Attila / Fotó: ORSZÁGKÉP
Magyarországon most min dolgozol?

Lényegében most klipeket forgatunk. Idáig egy klip jelent meg hivatalosan, a Rodeo című dal klipje. Most forgattuk le az Unbreakable című dalunkét, és nemsokára a Superhuman című nóta klipjének forgatása következik. Fellépéseink is vannak itthon, több lehetőségünk is van, de nagyon sokat kell dolgozni, soha nem lehet pihenni. A zenekarnak német-magyar managementje van – velük dolgozunk. Most a csapatunk bővül, amelynek örülünk, mert mindig kell egy új tag, aki új meglátásokkal járul hozzá a produkcióhoz.

Talán Attila
Talán Attila / Fotó: ORSZÁGKÉP
Sokat dolgoztál Németországban – és rendszeresen is utazol oda. Mi az, ami nagyon hiányzik Magyarországból, amikor külföldre utazol?

Ez egy könnyűnek tűnő kérdés, pedig valójában végtelenül nehéz megválaszolni. Ugyanis ez nagyon összetett. Minden hiányzik itthonról, természetesen. A legapróbb dolgok is. A hazánk, az otthonunk a szívünk legmélyén van, és bármilyen messze is utazik az ember, mindig rájön, hogy itthon a legjobb. Én Budapesten a Szondi utcában nőttem fel, egy körfolyosós házban. Gyerekkoromban sokat nyaraltam Németországban, és amikor hazajöttem, és először beléptem a lépcsőházba, megcsapott az a tipikus, dohos, hűvös, furcsa szag. Más embernek biztos büdös, de nekem az otthont jelentette. Mindig jó érzés töltött el, amikor megéreztem, és megnyugodtam, hogy igen, itthon vagyok. Ennyire apró dolog is elég ahhoz, hogy az ember boldog legyen, ha ismét hazaér. Persze, imádom a jó magyar ételeket, a jó italokat, a jó magyar borokat. Nem akarom a német borászatot bírálni, de össze sem hasonlítható a német bor a magyar borral.

Talán Attila / Fotó: ORSZÁGKÉP
Talán Attila / Fotó: ORSZÁGKÉP
Van kedvenc tájad, városod Magyarországon?

A Megasztár után volt egy műsorunk a TV2-n, versenytársammal, Nagy Kristóf Bozonttal. Az volt a címe, hogy Magyarország, jövünk. Hónapokig jártuk az országot, rengeteg helyre eljutottunk. Végtelenül hálás vagyok annak a műsornak, hogy ennyi értéket láthattunk, és ennyi fantasztikus embert megismerhettünk. Az egyik legemlékezetesebb a tokaji kirándulásunk volt, amikor segítettünk a borkészítésben – pontosabban, mi hordtuk a szőlőt. De beleláthattunk a borkészítés folyamatába, és a végén olyan gourmet-élményben volt részünk, amelyet azóta is emlegetek. Tudod, amikor minden ételhez kiválasztanak egy hozzá illő bort – nagyon finom volt. Nem vagyok szakértő, csak élvezem ezeket a pillanatokat. A bátyámnak van sommelier-vizsgája, és ő néha egy-egy borról elmondja, hogy az miért jó – és miután meghallgattam, és megkóstolom, tényleg kitűnőnek érzem. De lehet, hogy ez csak azért van, mert a bátyám mesélt róla – á, nem vagyok befolyásolható.

Talán Attila
Talán Attila / Fotó: ORSZÁGKÉP
A rajongók mikor láthatnak legközelebb színpadon?

Szeptember 22-én a The Color Run nevű rendezvényen lépünk el a dunakeszi repülőtéren – ezt már nagyon várjuk, több ezer ember szokott eljönni erre az eseményre. November 10-én pedig Radics Gigi Aréna-koncertjén is fellépek – Gigivel van egy közös daluk, Fade away a címe, és ezt énekeljük el a koncerten.

 


 •   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Hirdetés