Hagymaimádók figyelem! – itt egy gyors, egyszerű recept

 

Az iskolából vagy a munkából hazaérve a legtöbb embernek se ereje, se ideje nincs “szuperextra” ebédet vagy vacsorát készíteni. Mindenképpen egy könnyen és gyorsan összedobható, finom, és egyben laktató receptet keresnek az emberek.

Most egy ilyet hoztam nektek – az alapot az interneten találtam a receptek között böngészve, de egy kicsit a saját ízlésemre formáltam. Ezt osztom meg most veletek. Tényleg fél óra alatt elkészül, ráadásul isteni finom!

Hagymaimádó csirkemell / Fotó: Sárossy Petra
Hagymaimádó csirkemell / Fotó: Sárossy Petra

Nézzük, mi kell hozzá:

  • olaj
  • vaj
  • csirkemell
  • lilahagyma és újhagyma
  • tejszín
  • víz
  • só és bors
  • sajt
  • tészta
  • fokhagyma

Elkészítés:

Először felteszem főzni a tésztát. Amíg fő, addig felkockázom a csirkemellet, majd egy kevés olajon – kókusz- vagy olívaolajon – megpirítom. Ezután jöhet a jó sok hagyma! Lila hagymát, fokhagymát és újhagymát apróra vágok, vajon megpirítom, majd hozzáöntök egy bögre tejszínt és egy bögre vizet. Amikor sűrűsödik, hozzáadom a pirított csirkekockákat és a megfőtt tésztát. Jó alaposan összekeverem. A tetejére sajtot szórok, és újra megkeverem.

Ennyi az egész. Mindössze 30 perc alatt elkészül – amíg ugyanis fő a tészta, a csirkekockákat meg lehet pirítani, aztán amíg pirulnak a húskockák, össze lehet vágni a hagymákat, aztán már csak az egészet össze kell keverni.

Nagyon finom, úgyhogy a siker garantált!

Sárossy Petra írása