Libafuttatás Etyeken – hozhatod a saját libádat is

 

Erről ne maradj le! Etyeken november 11-én Libadalommal várják a vendégeket a Gasztrosétányon. Lesz libafuttatás: lehet hozni saját libát, de választani is lehet “versenyzőt” a szervezők által hitelesített szérialibákból. No, meg persze, libaételeket, és az új borokat is meg lehet kóstolni.

A Piknikek után megkezdődik az őszi-téli szezon az etyeki Gasztrosétányon – írják a honlapukon. Ebben az időszakban három tematikus eseménnyel is készülnek a helyiek és bíznak benne, hogy igazi, indián nyárhoz méltó időben fogadhatják az éhes és szomjas érdeklődőket.
Ez a szezon az Élményszüret a Gasztrosétányon elnevezésű rendezvénnyel kezdődött, majd ezután november 11-én a Libadalommal jelentkeznek a szervezők – amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást. Nevezni lehet saját libával, vagy választhat is bárki a szervezők által hitelesített szérialibákból. A feladat az lesz, hogy végig kell terelni a szőlőtőkék határolta “Etyekringen”.

forrás: Pixabay

16 helyszínen várják az éhes és szomjas vendégeket a legkülönbözőbb finomságokkal. Csak a legkülönlegesebb ételeket soroljuk fel: lesz libahúsos palacsintatekercs pecsenyelével, ludaskása és töltött libanyak, libamáj, tépett libahúsos szendvics lilahagyma lekvárral, sült liba- és kacsacomb leveles tésztába tekerve borsodóval, libahúsos csorba, libasült részeges káposztával és miccs faszénen sütve, valamint édességnek természetesen lúdláb torta. Az etyeki borok közül is lesz választék, de megkóstolhatja mindenki a forralt bort kardamommal.