Te készíted a legjobb kocsonyát? Akkor vidd el Vácrátótra a kocsonyapiknikre!

  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hagyományos kocsonyákkal, de többféle kocsonyakülönlegességekkel- hal- és alkoholkocsonyákkal -, valamint többféle ízesítésű forralt borral várják az érdeklődőket január 19-én, szombaton délután a Pest megyei Vácrátóton. Bárki benevezhet a „kocsonyaversenyre” is. A kocsonyákat a Gundel étterem executive séfje által vezetett zsűri értékeli. A piknik bevételéből a helyi iskola fejlesztéseit támogatják.

Már ötödik éve rendezik meg a kocsonya- és forraltbor pikniket – mondta Spiegelhalter László polgármester az MTI-nek. Az idén január 19-én, szombaton délután két órától várják az embereket.

forrás: Pixabay

Ezúttal egy különlegesség is készül az eseményre: a Magyar Művész Válogatott tagjai a korábbi piknikek neves vendégeivel – Dér Henivel, Nagy Feróval, a vácrátóti kötődésű Bíró Blanka válogatott kézilabdakapussal és Varga “C” Zoltán raliversenyzővel – főznek közös kocsonyát.

Te is nevezhetsz!

Természetesen bárki nevezhet a helyszínen, Vácrátót főterén különleges kocsonyával vagy forralt borral. A versenyre benevezett ételeket és italokat a Gundel étterem executive séfje, Merczi Gábor és Hódos Hajnalka gasztroújságíró vezette szakmai zsűri értékeli.

forrás: Pixabay

A piknik évről évre egyre több látogatót vonz, köszönhetően annak, hogy a hagyományos kocsonyák mellett például hal-, gyümölcs- és alkoholkocsonyákat is meg lehet kóstolni. Emellett pedig sokféle ízesítésű forralt bort és puncsot is árusítanak.

A látogatók az étel- és italjegyek megvásárlásával a helyi iskola fejlesztéseit támogatják.

(MTI)


  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Hirdetés