Itt van az eredmény! A világ negyedik legjobb “külföldi japán” séfje lett Kurkó Zsolt

  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Óriási küzdelemben a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese a negyedik helyen végzett a Washoku World Challange tokiói világdöntőjében. A versenyen „külföldi japán” séfek mérték össze tudásukat.

Nagyon tisztes helytállással zárta a versenyzést a magyar csapat az egyik legfontosabb japán szakácsversenyen. A Washoku World Challenge negyedik helyezettje a magyar Kurkó Zsolt lett. Miután 2018. szeptember 13-án Párizsban Európa legjobbjának bizonyult a magyar séf, Japánban ezúttal már az volt a cél, hogy a japán fővárosban is megmutassa tudását a szakember.

Kurkó Zsolt a világversenyen, Tokióban
forrás: arvalicom

Tokióban, január 28-29-én két napos versenyen mérte össze a tudását a többi kontinens válogató versenyeinek győzteseivel. Kurkó Zsolt a Le Cordon Bleu-ben tartott kontinensviadal után hatalmas dicséretet kapott a japán zsűritől. Gyakorlatilag tökéletesnek minősítették a versenymunkáját. Így bizakodóan készült a Japánban zajló döntőre is. “Egyszer már jártam Japánban, de hatalmas lehetőség, hogy ismét eljuthatok oda, és a szakma legjobbjaival találkozhatok. Természetesen nagy célokkal kelek útra.”

A főzés pillanatai
forrás: arvalicom

Kurkó Zsolt, a Sushi Sei séfhelyettese kiváló teljesítménnyel végül a negyedik helyet szerezte meg a két napos versenyen. A zsűri külön kiemelte, hogy az étel minden egyes eleme különleges ízvilággal rendelkezett. “A riválisaim nagyon komoly helyekről érkeztek, hatalmas tapasztalattal a hátuk mögött, hatalmas küzdelem volt, amiből rengeteget tanultam a jövőre nézve! Itt minden apróság számít, a szigorú zsűri figyelmét nem kerüli el semmi sem, a legapróbb dolgok döntenek.” Héder Irma, a Sushi Sei tulajdonosa is a helyszínen izgulta és tolmácsolta végig a versenyt: “Óriási élmény volt az egész verseny, rengeteget tanultunk is belőle, alapanyag-ismerettől a japán gasztronómia féltett titkaiig nagyon sok tanulsága volt, ezeket otthon is kamatoztatni tudjuk, a versenyen elért szép eredmény pedig az egész japán túra megkoronázás volt!”

Kurkó Zsolt negyedi helyezett – a jobb szélen
forrás: arvalicom

Két különböző versenyételt kellett készíteni:  egy téli ‘nimonovan’ levest meghatározott összetevőkkel, és egy minimum 5 különböző, színes étvágygerjesztő falatot tartalmazó szabadon választott ételt, különleges, szögletes, úgy nevezett ‘fusidaka’ edényben tálalva.

forrás: arvalicom

A Washoku World Challange-ről: A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, melynek alapvető célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget.

(forrás: arvalicom)


  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •