Megkezdődött a nagy húsvéti élelmiszer-ellenőrzés

  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az idén az országos tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzési sorozat március 25-től a húsvéti ünnepek végéig, április 22-ig tart. Az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal végzi.

Az országos akció során a szakemberek a hagyományosan népszerű árukat, többek között a sonka, tojás, bor, édesség, valamint szezonális zöldség- és gyümölcstermékeket ellenőrzik.

A Nébih növényitermék-ellenőr munkatársa rutinellenőrzést végez az Újpesti Piacon. fotó: MTI/Mohai Balázs
Hirdetés

A növényi termékeknél kiemelten vizsgálják a primőr árut, azok közül is főleg a gyorsan romló zöldségeket és gyümölcsöket.

A Nébih növényitermék-ellenőr munkatársa rutinellenőrzést végez az Újpesti Piacon. fotó: MTI/Mohai Balázs

Nem az a fő szempont, hogy minél több bírságot szabjanak ki, hanem az, hogy a vásárlók a megnövekedett forgalom mellett is rendezett pultokról biztonságos termékeket vegyenek. Tapasztalatok szerint a szezonális – karácsonyi, húsvéti – ellenőrzések hatékonyak, ugyanis az élelmiszer termelők és gyártók, valamint a piaci árusok is sokkal jobban figyelnek, hogy mit adnak el a vásárlóknak.

(MTI)


  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Hirdetés