Húsvétkor evésre csábít a díszesen terített asztal – még akkor is, ha nem vagyunk éhesek

  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti étkezések alatt – mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán.

Antal Emese szerint a tradíciókhoz ragaszkodóknak érdemes a sonkák közül a hagyományos parasztsonkát választani, és azt megbízható helyen beszerezni.

Hirdetés


Antal Emese dietetikus

A tojás esetében is hangsúlyozta az élelmiszerbiztonság szem előtt tartását, példaként említette, hogy a főtt tojás hosszabb távon eltartható, fogyasztása biztonságosabb.

Ebből még akkor is csipegetne az ember, ha nem éhes.
forrás: Pixabay

A dietetikus javasolta, hogy az emberek használják ki a tavasz előnyeit, fogyasszanak friss zöldségféléket az ünnepi ételekhez.

Húsvétkor együnk inkább több színes zöldséget
Forrás: Pixabay

Antal Emese kitért arra, hogy a napi négy-öt étkezést kellene megtartani, a folyamatosan terített asztal akkor is evésre csábít, ha valaki nem éhes.

(MTI)


  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Hirdetés