Látványfőzés és kóstolás – több száz halétel a Várkert Bazárban

 

A halat nemcsak rántva lehet enni, és nemcsak halászlét lehet belőle készíteni. A halfogyasztást népszerűsítik a Magyar Ízek Őszi Vásárán és Halbazárban november 17-én, szombaton egész nap a Várkert Bazárban Budapesten.

A Halbazárban 50 kistermelő több mint 1000 terméke várja az érdeklődőket. A halak mellett a vásár egyéb kézműves ételekkel és italokkal, valamint gólyalábasokkal, bábszínházzal, kézműves foglalkozásokkal és halas játszóházzal készül.

Várkert Bazár
forrás: Pixabay

Pap Krisztián, a vásár alapítója az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában elmondta: kevés halat fogyasztanak Magyarországon, évente 6 és fél kilót, ennek a nagy része főként a karácsonyi időszakban kerül az asztalra.

forrás: Pixabay

“A divatos halfogyasztásra szeretnénk felhívni a figyelmet legfőképpen, hogy a halat el lehet készíteni máshogy is, mint rántva vagy halászlének. Ezt fogjuk bemutatni egész szombaton” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az eseményen látványfőzéssel és kóstolóval, valamint ingyenes dietétikai tanácsadással is várják az érdeklődőket.

forrás: Pixabay

Magyar termékekkel is találkozhat a közönség a rendezvényen. A haltermékek mellett sajtot, kolbászt, különféle húskészítményeket, csokoládét, bort, pálinkát és egyéb olyan finomságokat kínálnak, amelyek jellemzőek Magyarországra.
Az ingyenes rendezvényre a szervezők több gyerekprogrammal is.

(MTI)