Télen is nyitva tart Köveskál – most a Furmint lesz a főszereplő

  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Másodszor rendezik meg Köveskálon a Furmint Napokat február 22. és 24. között. Furmintra hangolt menüsor, érdekes beszélgetések és az ország legizgalmasabb Furmintjai várnak minden kedves érdeklődőt a gasztrofaluként elhíresült balatoni településen.

Helyi vendéglátósok – Pálffy Pince, Mi a Kő, Káli Kövek, Káli Art Inn, Kővirág – összefogásából született meg a Köveskáli Furmint Napok ötlete, amelyet immár második alkalommal rendeznek meg február 22-24 között. Az esemény nemcsak a Balaton-parti Furmintokra szeretné felhívni a figyelmet, hanem arra is, hogy az egész nyáron teltházzal üzemelő Köveskál télen is nyitott ajtókkal és meleg vendégszeretettel várja a kirándulókat.

Köveskáli Furmint Napok / Fotó: Szabó Miklós
Köveskáli Furmint Napok / Fotó: Szabó Miklós

Míg pénteken a rendezvényre meghívott borászok zárt ajtók mögött kóstolják egymás legkitűnőbb Furmintjait, a közönség a Káli Art Inn, a Kővirág, illetve a Mi a Kőben kezdheti meg az ismerkedést a térség legjelentősebb Furmintjaival. A gasztronómiai élmények mellett pedig a helyi Művelődési Ház Lakásszínházzal várja a vendégeket.

Az éttermekben, valamint a falu két végében található pincészeteknél másnap folytatódik a kötetlen borozás, illetve falatozás. Emellett pedig akik időben bebiztosítják a helyüket, a szervezők izgalmas beszélgetésekkel is készülnek. Az első műsorsávban a balatoni Furmintokról lehet meghallgatni a borrégió legjelentősebb Furmint-termelőinek előadásait, ezután pedig olyan érdekes témák kerülnek napirendre, mint a Furmintból készült pezsgő vagy a fajta házasíthatósága, de bepillantást nyerhetünk a Furminttal is foglalkozó borásznők életébe is.

Köveskáli Furmint Napok / Fotó: Szabó Miklós
Köveskáli Furmint Napok / Fotó: Szabó Miklós

Érdemes szállást foglalni a faluban vagy a környéken, hiszen a szervezők vasárnapra is készülnek érdekes programokkal. Az éttermek kínálata közül lehet választani brunchot vagy akár pezsgős gourmet reggelit is, aki pedig szívesen indítaná egy kis testmozgással a napot, dűlőtúra keretein belül kerülhet közelebb a szőlőtermesztés szépségeihez.


  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •