Etyeki Piknik: disznóvágás, kézműves vásár, forraltbor főzés

Téli programokkal, disznóvágással, kézműves vásárral, forraltbor-főző versennyel várják a látogatókat a hétvégi (január 20-i) Etyeki Pikniken.

Etyeken nagy hagyománya van a pezsgőnek: Törley József már 130 éve felfedezte, hogy az etyeki borvidék szőlőiből kiváló minőségű pezsgőt lehet készíteni.

Az Etyeki Pikniket egy évben négyszer, évszakonként rendezik meg az etyeki gasztrosétányon. Több mint húsz pince várja az érdeklődőket, a sokszínű gasztrosétányon a desszertpincétől egészen a sajtpincéig számos egyedi, szezonális finomságot kóstolhatnak végig a látogatók – mondta el a főszervező, Rókusfalvy Pál. Ki lehet próbálni egyebek mellett a vajköpülést, a sajtkészítést és a pincetúrákon a bor feldolgozásának lépéseivel lehet ismerkedni. A Gombai pezsgőpincénél szablyás pezsgőnyitást is láthatnak az érdeklődők.

(MTI-hír)

Az esemény facebook oldala: www.facebook.com/etyekipiknik/