Ha ezeket eszed, még a természetet is véded
Helyes táplálkozással a klímaváltozás hatásai is mérsékelhetők, mivel a növények és zöldségek termesztésének ökológiai lábnyoma sokkal kisebb, mint az állattenyésztésnek – mondta Antal Emese dietetikus az M1 műsorában.
A fenntarthatóság egyre inkább előtérbe kerül majd, és ebben az élelmiszergyártóknak mellett a fogyasztóknak is felelőssége van – mondta a dietetikus.

Hirdetés
Általánosan az elkészített étel egyharmadát kidobjuk, ez pedig súlyos mértékben fogyasztja a Föld erőforrásait. A táplálkozási ajánlás szerint naponta nagyon sok gyümölcsöt, zöldséget és gabonaféléket kellene enni – lényegében az egész napi ételünk 75%-át ezeknek kellene kitennie.

forrás: Pixabay
Az is elhangzott, hogy a klímaváltozás hatásainak mérsékeléséhez a vöröshús- és cukorfogyasztást a felére kellene csökkenteni, míg a zöldség- és gyümölcsfogyasztást meg kellene duplázni.
(MTI)
Hirdetés