A balatonszemesi Kistücsök séfje versenyez a Bocuse d’Or-on

  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Néhány hét múlva kezdődik a franciaországi Lyonban a Bocuse d’Or európai döntője. Magyarországot Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem séfje képviseli majd.
 A Kistücsök séfje remekelt

A torinói Európa Válogatón mindössze 10 versenyző juthatott tovább a január végi döntőre – és Pohner Ádám köztük volt, így Magyarországot ő képviseli majd Lyonban. Már több mint fél éve készül a versenyre.

A Bocuse d'Or magyar döntője
A Bocuse d’Or magyar döntője Készítő: Balogh Zoltán forrás: MTI/MTVA
Hirdetés


A Bocuse d’Or-ra kijutott magyar csapat elnöke Hamvas Zltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke lesz, commisként pedig az előválogatóhoz hasonlóan Csillag Richárd segít majd, aki szintén a Kistücsök munkatársa. A coach pedig Segal Viktor lesz majd.

forrás: Kistücsök étterem honlapja

Az idei versenytéma a 70-es évek francia konyhájának zászlóshajójaként ismert chartreuse. Ez egy zöldségalapokra épülő fogás, amit hússal, vadakkal vagy tengergyümölcseivel lehet kiegészíteni.

A Michelin-csillagos krumplipüré titka

Az idei verseny témája egyébként Joël Robuchon séfnek állít emléket, aki ez idáig a legtöbb, szám szerint 31 Michelin-csillagot szerzett és tartott meg élete során, valamint ő modernizálta ezt a fogást megtartva annak klasszikus eredetét. Róla még azt kell tudni, hogy a krumplipüréje valószínűleg a világon a legjobb volt – ugyanis a Michelin-csillagai egy részét éppen ezért kapta a 80-as években. Azt írják róla a szaklapok, hogy a valószínűtlenül krémes püréjének titka az összetevők extrémnek tűnő arányában rejlik. Robuchon receptjében ugyanis a krumpli és a vaj 2 az 1-hez aránylik egymáshoz, és kizárólag Ratte fajtát használt, amely már Magyarországon is elérhető. Persze, több titka is volt a pürének – például az, hogy milyen hőmérsékletű a tej, amit hozzáad, a krumplit egyébként mennyi ideig főzte.


  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Hirdetés