Bárány Napok – különleges, de egyszerű receptek bárányhúsból

  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A tavalyi debütálást követően idén április 12-13-án újra megrendezik a Bárány Napokat, melynek célja, hogy a ritkán választott bárányhúst megismertesse és megszerettesse a hazai fogyasztókkal. Egyre több étterem csatlakozik a programhoz.

Húsvéthoz kapcsolódva rendezik meg az idei Bárány Napokat, melynek célja, hogy minél több étterem kínálatában szerepeljen ez a különleges és egyelőre ritkán fogyasztott húsféle. Az ország legkülönbözőbb pontjain találni olyan vendéglátóhelyeket, ahol az étlapon amúgy is szerepel bárányhúsból készült étel, azonban a tapasztalatok alapján a vendégek ritkán merik ezt kérni. Emellett országszerte több étterem egyedi ajánlattal is készül, melyben a bárányhúsé lesz a főszerep. A programban résztvevő éttermek listáját a http://barihus.hu/a-barany-napokon-resztvevo-ettermek-2019-ben/ oldalon találják.

Hirdetés


forrás: Pixabay

Akik kedvet kaptak a Bárány Napok kapcsán, hogy otthon is bárányhúsos ételt készítsenek, nem kell keresgélniük! A www.barihus.hu oldalra ellátogatva számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető recept várja őket, illetve bővebb információkat találhatnak mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind és a húsfajta fogyasztásának előnyeiről is.

forrás: Pixabay

A bárányhús fogyasztása ugyanis nemcsak finom, de egészséges is! A bárányhúsról érdemes tudni, hogy az iparilag előállítottakhoz képest magasabb minőségű élelmiszer. A legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak és ezáltal jobb a zsírsav-összetételük is. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, a helyben termelés és fogyasztás pedig tovább csökkenti az ártalmas környezeti hatásokat, például a szállítás minimalizálásával.


  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Hirdetés